1089 души се явиха на изпита по химия в СУ

Новини
12:37 - 14 Юни 2020
1479
1089 души се явиха на изпита по химия в СУ

1089 кандидат-студенти се явиха днес на в Ректората на Софийския университет при спазване на противоепидемичните мерки. Изпитът започна в 9.00 часа.

Кандидат-студенти изтеглиха вариант № 1 на теста в компонент 1 на изпита и темата „Колоидно-дисперсни системи. Получаване, строеж и свойства на колоидно-дисперсните системи – кинетични, оптични, електрични. Стабилност на колоидните разтвори“ в компонент 2, който е задължителен само за желаещите да кандидатстват в специалност „Медицина“, предаде БНР.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Анета Антонова, деканът на Факултета по химия и фармация чл.-кор. проф. Тони Спасов и проф. Иво Грабчев от Медицинския факултет поздравиха младите хора с избора им да кандидатстват в най-добрия български университет и им пожелаха успех.

Изпитът е писмен и продължава четири и половина астрономически часа. Състои се от два компонента - първият съдържа 20 тестови въпроса и 4 логически задачи върху материала по Неорганична и Органична химия, а вторият е задължителен само за кандидатите по специалност „Медицина“ в СУ.

Той представлява развиване на тема от учебния материал за 7,8,9 и 10 клас. До участие в балообразуването и класирането за специалност „Медицина“ се допускат само кандидат-студенти, които са получили резултат „Да“ на този компонент.

Следващите кандидатстудентски изпити в Софийския университет ще се проведат на 20 и 21 юни - съответно по Биология и по Математика.