11 млн. лева отпусна кабинетът за общините във Варненско

Парите ще отидат за ремонти на улици и булеварди

Новини
13:01 - 09 Декември 2020
1332
11 млн. лева отпусна кабинетът за общините във Варненско

Кабинетът отпусна 11 млн. лева за помощ за общините във Варненско. 1,020 млн. е предвиденият трансфер за  Аврен. От тях 700 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа в село Бенковски, а останалите 320 хиляди лева са за ремонт на общинския път в участъка при ж. п. прелеза в село Царевци до границата със село Житница.

Община Ветрино получава 2.291 млн. лева, от които 2 млн. лева са предвидени за ремонт и реконструкция на пътя Суворово-Ветрино –село Неофит Рилски и останалите 291 хиляди лева са за възстановяване на настилката на площада в село Невша.

Община Вълчи дол ще разполага със 700 хиляди лева допълнително към бюджета след решението на кабинета. Средствата са предвидени за ремонт на уличната мрежа в общинския център и в село Калоян.

От отпуснатите 1 млн. лева за община Девня са предвидени 700 хиляди лева за ремонт и реконструкция на булевард „ Съединение” и 300 хиляди лева за ремонт и обзавеждане на сграда за спортна зала.

В община Долни чифлик ще получат 700 хиляди лева, необходими за ремонт и реконструкция на улица „Еделвайс” в общинския център, както и за ремонт на улица „Иглика” в село Гроздьово. 

1.102 млн. лева са предвидените средства за община Дългопол. От тях 823 хиляди лева са за ремонт на уличната мрежа, а 279 хиляди лева за изграждане на пристройка на ДГ „Пролет” в село Цонево. 

Община Провадия получава 2.460 млн.лева, като 1 млн. лева са за ремонт на общинския път Чернооково- Градинарово- Славейково. Толкова са предвидени и за ремонта на другия общински път Блъсково-Храброво –Овчага – Черковна. С останалите 460 хиляди лева ще започне II етап на реконструкцията в централната градска част в Провадия.

1.719 млн. лева отиват допълнително в бюджета на община Суворово. 736 хиляди лева са за основен ремонт и благоустрояване на центъра. 330 хиляди лева са предвидени за ремонт и реконструкция на улиците „ Сан Стефано”, „ Хаджи Димитър” и „Рила” в Суворово, а 653 хиляди лева са за реконструкция на улиците „ В. Левски”, „ Орфей” и „Лоза” в село Чернево. 

„Това е една много сериозна и навременна подкрепа за Варна и общините в региона в условията на тежката ситуация, свързана с ковид-19. Правителството на ГЕРБ продължава да помага на общините в усилията им за създаване на една по-добра жизнена среда за хората в тях.

С тези средства ще бъдат реализирани важни проекти, а също така Агенция „Пътна инфраструктура” ще продължи с обновяването на пътната мрежа, свързваща общинските центрове в региона”, коменнтира областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних.