11 за половин милиард пропускат световното

Спорт
14:20 - 16 Ноември 2022
2195
11 за половин милиард пропускат световното

Най-скъпата единайсеторка, която няма да вземе участие в Катар, струва точно 493,5 млн. евро, изчислява порталът transfermarkt.

Поради контузии, слаба форма или просто защото националните им отбори не се класираха за най-големия световен футболен форум, куп звезди ще пропуснат първенството.

Под рамката е поставен Давид де Хея. Испанецът не попадна в планове на селекционера на “Ла Фурия” Луис Енрике. Бившият треньор на “Барселона” избра да вземе в Катар Унай Симон “Атлетик” (Билбао) и още двама вратари. Баският страж от години е предпочитан пред Де Хея, който обаче прави невероятен сезон с “Манчестър Юнайтед”. Цената на играча на “червените дяволи” е 15 млн. евро.

Сънародникът му Серхио Рамос също не е в сметките на селекционера на Испания. Бившият капитан на “Реал” (М), който е световен шампион от форума в Южна Африка, остана извън основната група. Защитникът, който играе за френския гранд “Пари Сен Жермен”, е оценен на 6 млн. Ако бе в състава на родината си, за Рамос това щеше да е пети мондиал.

Друг световен шампион също няма играе по терените в Катар. Матс Хумелс вдигна трофея през 2014-а в Бразилия, но сега защитникът на “Борусия” (Дортмунд) е аут от мондиала. Бранителят не бе включен в групата от 26 играчи на селекционера Ханзи Флик. Според специализирания сайт Хумелс струва 6,5 млн.

Последният в отбраната на най-скъпия отбор, който не е на световното, е английският национал Фикайо Томори. Играчът на италианския шампион “Милан” не получи повиквателна от селекционера Гарет Саутгейт. Треньорът на “трите лъва” обясни, че иска да заложи на опитни и доказани играчи в националния отбор.

За сметка на Томори, който струва 50 млн., Саутгейт извика резервата в “Манчестър Юнайтед” Хари Магуайър. Като дефанзивни халфове в тима са поставени Тиаго Алкантара и Н'Голо Канте Испанецът Алкантара, който е в “Ливърпул”, се контузи в началото на сезона. Той се възстанови за месец, ала селекционерът на Испания не го качи в самолета за Катар. Цената на полузащитникът е 18 млн.