12 българи си купиха чисто нов "Ролс Ройс"

Новини
13:44 - 06 Януари 2020
8372
12 българи си купиха чисто нов "Ролс Ройс"

Продажбите на луксозни автомобили в България продължават да растат. По данни на "Пътна полиция", през миналата година у нас са регистрирани 12 чисто нови автомобила "Ролс-Ройс" и два употребявани. За сравнение - през 2018-а беше отчетена само една регистрация на нова такава кола.

Обяснението може да се търси в няколко посоки. "Ролс-Ройс" пусна своя първи кросоувър - "Кулинан", а освен това компанията за първи път участва със свой щанд на софийския автосалон, където също беше представен "Кулинан". Както Lupa.bg тогава писа, само по време на автосалона бяха продадени два автомобила. В допълнение, преди малко повече от година в София беше открит официален сервиз на луксозната британска марка. Иначе към 1 януари 2020 г. в България има официално регистрирани 267 ролс-ройса.

Новият "Ролс Ройс Кулинан" отвътре

Поглед към статистиката на "Пътна полиция" показва, че суперлуксозният автопарк в България се е обогатил с 5 чисто нови и 14 употребявани коли "Ферари" и в страната те вече са 392. Притежаваните от българи модели на "Ламборгини" са се увеличили с 22 тази година, като пет са чисто нови, а общият им брой става 277. В "Пътна полиция" са регистрирани и 45 коли на "Бентли", като 3 са нови.

По пътищата на България са се появили също пет чисто нови "Астън Мартин" и два нови макларъна, но данни за общата бройка на тези две марки липсват.