15 леви формации поставиха ново начало на Бузлуджа

Корнелия Нинова не присъства на събора

Новини
18:26 - 27 Юли 2024
1851
15 леви формации поставиха ново начало на Бузлуджа

15 леви формации се обединиха за ново начало като подписаха документ в навечерието на традиционния събор на Бузлуджа, предава БНТ. Хиляди хора са там, за да отбележат 133 години от началото на социалистическото движение в България. На знаковото за лявата общност у нас място, на Историческа поляна под върха, от сцената беше прочетено обръщение към българския народ. Символично звучи и слогънът на митинг събора тази година. "Заедно!Началото е Бузлуджа".

А да заявят своята подкрепа на мястото са знакови имена на БСП като президента Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева и редица други заедно с настоящото ръководство на БСП в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.

Корнелия Нинова не присъства, през седмицата тя заяви, че няма да отиде на събора. Статистиката от тази година по предварителните заявки показва, че на Бузлуджа са отишли с 30 процента повече хора от предишни години.

"Сега се очаква да се хванем в ръце и да работим сериозно. Връщане назад няма. Лидерите си оставиха подписите, но трудното предстои. Трябва да направим силна кампания, да завъртим в листите нови хора, и ще спечелим, както се печелихме преди 25 години.", заяви Георги Първанов.

"Последните години бяха тежки. Но именно осъзнаването на това, че България трябва да има истинска алтернатива, да бъде социална справедлива, правова държава може би доведе до едно осъзнаване както в БСП така и в останалите леви формации ,че разделени няма да постигнем нищо. Опитахме всичко. Това което не сме опитвали досега е да се съберем,да бъдем заедно ,заедно да работим за тези идеи и принципи, зад които стои всяка една лява формация. Затова и посрещаме днешния празник с една надежда, че нещо положително се случва на фона на това политическо блато, в което попадна България", заяви Кристиан Вигенин.