16-годишно момче и баща му са удавниците на "Липите" в Синеморец

Другото дете и мъжът, скочил в морето да спасява малките, са живи

Новини
15:00 - 30 Август 2019
7826
16-годишно момче и баща му са удавниците на "Липите" в Синеморец

Баща и син от Разград са удавените на неохраняемия плаж „Липите” в Синеморец. Загиналото момче е на 16 години. Другото дете и мъжът, който скочи в морето да спасява малките, са живи.

След като двете деца започнаха да се давят днес по обед в морето, двама мъже се хвърлиха да ги спасяват.

Едното от децата е извадено на брега, но мъртвото вълнение завлякло останалите навътре. Десетина минути по-късно тялото на бащата е изхвърлено на брега.

Спасители от съседния плаж „Бутамята” търсиха с джет плувците и успяха да извадят все още живи другото дете и мъжът, скочил да го спасява. Все още не е ясно дали двете деца са от едно семейство. Трагедията се е разиграла пред очите на съпругата и майката на загиналите баща и син.

„Липите” е сред най-опасните по цялото българско Черноморие. Той е неохраняем и трудно достъпен. На това място неведнъж са ставали инциденти.

Преди 7 г. по подобен начин загинаха двама мъже, които се впуснаха да спасяват давещи се братче и сестриче. Заради героичната си постъпка Христо Стефанов и Петър Тодоров бяха отличени посмъртно в класацията на вестник "24 часа" "Достойните българи".