16 спортисти ще защитават честта на България на Зимните олимпийски игри

Нашата страна ще участва в 4 вида спорт

Спорт
15:09 - 20 Януари 2022
1385
16 спортисти ще защитават честта на България на Зимните олимпийски игри

Общото събрание на БОК утвърди днес българската делегация за ХХIV Зимни олимпийски игри в Пекин, които започват на 4 февруари 2022 г. Делегатите решиха в най-престижната надпревара на планетата България да бъде представена от 16 състезатели в 7 спорта.

Още в началото на Общото събрание Стефка Костадинова поздрави и благодари на всички български спортисти, на техните треньори, на ръководствата на федерациите, на всички с принос при спечелването на квотите.

Делегатите гласуваха България да участва с 16 състезатели на олимпийските игри в Пекин. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски-скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.

Най-много олимпийци има БФ Биатлон - 8, БФ Ски е с 6 (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски-скока и сноуборда), по един представител изпращат фигурното пързаляне и шейните.

На предишните игри преди четири години в ПьонгЧанг имахме 19 участници в 6 спорта, сега към тях се добавя фигурното пързаляне.