17 години затвор за дъщеря, убила майка си

Новини
11:30 - 11 Септември 2024
975
17 години затвор за дъщеря, убила майка си

За 17 години в затвора влиза жена, осъдена по обвинение, че е пребила до смърт собствената си майка, съобщиха от Софийски градски съд. Първоинстационната присъда е потвърдена от Софийски апелативен съд.

Семейната трагедия се разиграла на 11 февруари 2021 в апартамент в жк. „Христо Смирненски“.

Осъдената нанесла побой на майка си, която била на 74 години. В резултат на множеството удари с ръце и крака по тялото на възрастната жена, тя е починала. Съседи разказали по-късно, че около обяд във фаталния ден от жилището на възрастната жена се чували викове и тропане, което продължило близо два часа.

По дланите и ходилата на дъщерята са били установени кръвонасядания и петна от изсъхнала течност, наподобяваща кръв.

Майката пък била с множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано е било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб.

Обвиняемата опитала да заблуди пристигналите на място правоохранителните органи относно действителните обстоятелства за случилото се. Дъщерята е завършила средното си образование в България, след което учила в чужбина. Била зависима от алкохол, вземала и различни психоактивни вещества – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби.

Тя често проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.