18-годишна кифла прегази мъж на пешеходна пътека, състоянието му е критично

Младата шофьорка летяла с поне 70 километра, взела книжка преди седмица

Новини
17:45 - 02 Юли 2019
10151
18-годишна кифла прегази мъж на пешеходна пътека, състоянието му е критично

18-годишна девойка прегази с лек автомобил „Фолксваген Голф“ на пешеходна пътека 60-годишен мъж на централния старозагорски булевард „Цар Симеон Велики“. Инцидентът, при който пешеходецът е бил откаран в спешното отделение на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ с тежка черепно-мозъчна травма, смачкан гръден кош и увреден корем, е станал около 8,30 часа сутринта днес, потвърдиха от МВР.

На мястото на катастрофата в района на новия парк „Артилерийски“ веднага е пристигнал реаномобил, на място парамедиците констатирали изключително тежките наранявания и са откарали в отделението по анестезия и интензивно лечение. Късно следобяд лекарите не бяха сигурни дали пациентът ще оцелее. "Състоянието му остава критично, дано да има късмет. Следващите часове са решаващи", коментираха медици.

Лекият автомобил се е движел в посока изток. На това място разрешената скорост е 50 км /час. Тепърва ще се изяснява с колко е била превишена скоростта, според свидетели девойката с вид на "кифла" буквално хвърчала по улицата. Някои смятат, че се е движела най-малко със 70-80 километра. Не са намерени следи от спирачен път.

Водачката на автомобила е получила свидетелството си за правоуправление преди броени седмици. Тя е била сама в купето, докато шофира. При тестването с дрегер не са установени данни за алкохол или дрога.

Снимката е илюстративна