18-и ден протест: Недоволните блокираха "Орлов мост"

Шествието спря движението на автобуси по линиите 120,305,413

Новини
22:40 - 26 Юли 2020
2739
18-и ден протест: Недоволните блокираха "Орлов мост"

За 18-а поредна вечер в центъра на София се събират протестиращи с искане за оставката на правителството и на главния прокурор. Митингът триъгълника на властта продължи около 2 часа. Малко след 20:30 ч. протестът прерасна в шествие, което тръгна от Министерски съвет и стигна до Орлов мост, където блокира движението.

Оттам голяма група от протестиращи тръгна по бул. "Цариградско шосе" в двете платна и стигна до алея Яворов, където протестът се спусна към Румънското посолство и блокира кръстовището пред него около 20:30 ч. Блокадата продължи около 20 минути. На мястото дойдоха патрули на полицията. След като протестиращите свалиха блокадата, те продължиха похода си по улица "Черковна". Други се насочиха по ул. "Цар Иван Асен II" и се върнаха на Орлов мост. 

По време на шествието си протестиращите спряха движението на автобусните линии 120, 305, 413, както и всички автобусни линии, които се движат по Цариградско шосе. Трамвайната линия номер 20 също беше блокирана. Граждани останаха на спирките на градския транспорт, недоволни от това, което се случва. Други подкрепиха протеста. 

През цялото време, обстановката остана спокойна. 

Средствата на градския транспорт се пренасочват през старата телевизионна кула.

Част от хората на "Орлов мост" се присъединиха към протеста пред сградата на БНТ с искане за оставка на генералния директор на телевизията.

Ораторите поискаха оставка на всички партии, управлявали  досега.