18 са заразени с COVID-19 от персонала на сливенската болница

Новини
18:44 - 07 Юни 2020
3402
18 са заразени с COVID-19 от персонала на сливенската болница

18 са положителните проби за коронавирус от общо 240 изследвани от персонала на в Сливен. Това съобщи на извънреден брифинг днес кметът на Сливен Стефан Радев, след среща с директори на лечебните заведения в града и РЗИ-Сливен.

Според справката от данните на Единния информационен портал, в Сливенско от вчера са отчетени десет новозаразени с коронавирусна инфекция.

Четирима от тях са подадени от РЗИ-София, те ще бъдат на домашно лечение на адреси в столицата.

От останалите шестима, един е от медицинския персонал на същата болница, трима са контактни на работещи в МБАЛ "Хаджи Димитър", двама нямат връзка с това огнище на зараза. Още двама души от болницата са били хоспитализирани днес. Издирват се още контактни, предава БТА.

В лечебното заведение се извършва поетапна дезинфекция, като в понеделник от здравната инспекция ще вземат проби и ще решат кога болницата може отново да заработи.

Относно разминаването на цифрите от Националния оперативен щаб и здравните инспекции по региони, кметът обясни, че невинаги веднага влизат в базата данни, с която работят местните власти.

В МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен инфекциозното отделение е със запълнен леглови капацитет, във филиала на ВМА в Сливен има пет свободни легла. При необходимост ще бъдат разкрити нови легла в областната болница, посочи кметът.