20 април: Новолуние и слънчево затъмнение в Овен носят агресия

Очаквайте динамика и непредвидими ситуации, предупреждават астролозите

Нещо за четене
22:30 - 19 Април 2023
7279
20 април: Новолуние и слънчево затъмнение в Овен носят агресия

На 20 април в 07:12 часа българско време е Новолуние в Овен и първото за 2023 година слънчево затъмнение. Всяко Новолуние е време за ново начало и навлизане в нов етап от живота ни.

Овен е първият зодиакален знак в Зодиака – кардинален, огнен знак, управляван от Марс. Овенът е активен, ентусиазиран, импулсивен, стреми се към лидерство. Липсва му търпение и постоянство, особено когато нещата не се случват когато и както той иска.

Тъй като е марсов знак, има склонност към риск и дори агресия.

По-специфичното за това затъмнение е, че Слънцето и Луната са на 29-30 градус в знака Овен, който в астрологията се счита за критичен градус. И въпреки, че Плутон, планетата на трансформацията е във Водолей (също в критичен нулев градус), по орбис затъмнението е в предизвикателен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса между тях) с него. Някои хора смятат, че няма „лоши аспекти“, но болшинството от нас имат наблюдения и знаят, че предизвикателните аспекти между планетите създават високо напрежение. А в конкретния случай става въпрос за затъмнение - затъмненията са с много по-силна енергия и съответно с такова влияние, което е трудно преодолимо, да не кажа невъзможно.

Какво можем да очакваме от това затъмнение в световен план?

Разбира се, голяма динамика и непредвидими ситуации.

Овен и Марс са способни да засилят военното напрежение в уязвимите зони по света и тъй като затъмнението е в напрегнат аспект с Плутон, опасността от тежки природни катаклизми, атентати, нова епидемия, агресивни военни действия, аварии от всякакъв род. Затъмнението ще е видимо в Източна Азия, Индия, Индонезия, Австралия, Филипините, Папуа Нова Гвинея.

Съществува сериозна опасност и от военен конфликт в тази засегната от затъмнението зона, който може да ескалира.

Управителят на затъмнението в Овен (Марс) е във водния знак Рак. Във воден знак са също Сатурн и Нептун в Риби. Това е силен воден акцент, засилващ влиянието на водата. Повишена е опасността в следващите месеци от наводнения, цунами, инциденти с плавателни съдове, екологични катастрофи, прекъсване на ток и средства за комуникации, експлозии и технически аварии. Не са изключени и ядрени опити, които да предизвикат силни земетресения, изригване на вулкан, аварии в атомни централи. 

Плутон във Водолей бележи началото на всичко ново, внезапно и неочаквано – нови технологии, използване нов тип оръжия и енергия, нововъведения в енергетиката, научни открития и изобретения, силно желание за независимост и свобода,

експерименти в областта на генетиката; сексуална, научно-техническа, идеологическа, финансова и комуникационна революция и трансформация. Свързва се с големи групи от хора, а това може да сложи началото на нови общности с идентична идеология, но и за опасността от още много жертви по света, особено в държавите засегнати от затъмнението. Зная, че

звучи плашещо, но всичко е в нашите ръце или по-точно – в ръцете на големите световни лидери!

Ако искат нищо от негативните възможни прояви да не се случи и да няма тежки последствия за голяма част от света, трябва да се проявява много разум и търпение. А това противоречи на огнената импулсивна природа на Овена и на непредсказуемия Плутон във Водолей. Още през 2014 година (много от моите последователи във фейсбук са го прочели) публикувах моят астрологичен анализ за предстоящите години и събития след 2020 година, на които вече сме свидетели. 

20 април (както и следващите няколко дни) не е препоръчителен за рисковани действия, за голямо физическо и психическо натоварване, за операции и най-вече в областта на главата – мозък, очи, горна челюст, нос. Самият ден на новолунието е подходящ за молитви, медитация, провеждане на лунната диета, уединение и работа в спокойна среда.

В личен план затъмнението ще окаже най-силно влияние на родените между 18 и 22 април, особено на родените на 20-ти.

Когато светила от затъмнение съвпадат със Слънцето на родения или пък с друга рождена планета от хороскопа ви, това е белег за важни събития в живота на човека. Навлизате в нов етап от живота си. В личния хороскоп Слънцето се свързва с мъжете и децата в семейството. Но при всеки човек е много специфично и зависи също в кой от рождените домове в хороскопа ви попада затъмнението, кой дом управлява (кой дом е със знак Овен), както и какви аспекти има планетата, с която то съвпада. Ако затъмнението е в съвпад с планета, която в хороскопа ви е с предизвикателни аспекти от друга, то със сигурност в тези сфери ще има напрежение и борба. Но ако то съвпада с хармонично аспектирана по рождение планета, тогава нямате повод за притеснение. Време е за ново начало и важни положителни събития в личен или професионален аспект. 

Особено внимание в личен план се изисква от представителите на Овен, родени между 18 и 22 април

с предизвикателни аспекти към Слънцето от друга/и планета/и в личния хороскоп, както и от родените между 18 и 21 януари Козирози, между 20 и 23 юли Раци, между 21 и 23 октомври Везни. Същото важи и за всеки друг, който има Асцендент или рождена планета в последните градуси на знаците Овен (с предизвикателни аспекти от друга планета), Рак, Везни и Козирог. Предстоят наложителни за вас промени/трансформация и събития, които ще променят живота ви. Най-благоприятно ще повлияе това затъмнение на родените между 16 и 19 февруари, между 19 и 21 юни, между 20 и 23 август, 19 и 21 декември, и разбира се – на онези представители на знака Овен между 18 и 22 април, чието Слънце е хармонично аспектирано в рождения хороскоп. Очакват ви нови хоризонти на развитие, успехи, лични и семейни придобивки. Желая на всички попътен вятър през следващите месеци на годината!

Марги Паскалева