2021: Време за (разголени) мъже

Тестостеронови мачовци по оскъдно облекло напират да обладаят държавата

Топ
13:00 - 29 Май 2021
12011
2021: Време за (разголени) мъже

Странен феномен наблюдаваме в последните седмици. Напомпани мачовци, обикновено снимани в облекло, по-оскъдно от това на гладиаторите от славните години на Римската империя, заявяват амбициите си да обладаят най-високите постове в държавата.

Някои дори вече успяха.

Служебният финансов министър Асен Василев втрещи народа като назначи за шеф на НАП Румен Спецов, който макар и със завиден набор от дипломи (завършил е „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“ в Стопанската академия в Свищов, както и специалност „Защита на националната сигурност“ в Академията на Министерството на вътрешните работи), е повече познат като бодибилдър с впечатляваща физика и дългогодишна спортна кариера. 

Планината от мускули Румен Спецов оглави НАП

Месец по-рано за шеф на една от най-важните комисии в кратко просъществувалото 45-о Народно събрание беше избран друг мачо, който не се притеснява да се пусне по оскъдно облекло — Радостин Василев-Руди. PR-ът на тогава управляващата партия ГЕРБ се опита да спретне компромат с плажни снимки на депутата от ИТН и специалист по спортно право,

но цялата работа свърши с уточнения за слугинаж, сексуална ориентация и добре оформени мъжки гърди.

Радостин Василев оглави Правната комисия в бившия парламент

И ето че сега друг мускуляга с излишък от тестостерон напира да обладае държавата. Вчера беше обявена кандидатурата за президент на популярния ММА боец (и президент на федерацията по ММА) Станислав Недков - Стъки, известен още и като съпруг на бившата депутатка от НДСВ Юлияна Дончева.

Недков “скачал за президент не от суета или за келепир, а за да се превърне в гарант за демокрацията и възкресяването на нормалността, която му била отнета от миналото лято”.

Перверзиите, джендърството, вампирясалият комунизъм и крошетата от Изток и от Запад му идвали в повече на новопроизведения политик, кандидат на прясно учреденото Консервативно-патриотично движение.

Кандидатът за президент Станислав Недков - Стъки, вероятно с част от бъдещия политически кабинет на "Дондуков" 2

Как обаче Стъки ще стане президент на републиката не е съвсем ясно.

Мандатът на настоящия държавен глава Румен Радев изтича на 21 януари 2022 г., а Конституцията ясно определя кога трябва да се състоят изборите за президент — най-късно два месеца преди изтичането на мандата на настоящия, т.е. преди 21 ноември 2021 г. (чл. 93, ал. 5).

Към 21 ноември 2021 г. на Станислав Недков няма да му стигат две-три седмици, за да може да се кандидатира за държавен глава.

Според конституцията (чл. 93, ал. 2) за президент може да бъде избиран български гражданин по рождение, навършил 40 години, който отговаря на условията за избиране на народен представител и е живял последните пет години в страната. 

Стъки е роден на 9 декември 1981 г. и към датата на предстоящите президентски избори няма да отговаря на едно от задължителните условия за избор на държавен глава (т.е. да е поне на 40 години).

Още по-интересното е, че според разпространената биография на Стъки, той е и магистър по политология, дипломация и национална сигурност (освен философията) и се предполага, че е прочел Конституцията поне веднъж.

Изглежда коефициентът на полезно действие (КПД) на новоучреденото Консервативно-патриотичното движение (КПД) е нула. На такива слабоефективни мероприятия не е отреден дълъг живот. Стъки е предложение именно на това движение.

Проблем с възрастта няма да има друг мачо, вперил поглед към “Дондуков” 2 — Кубрат Пулев, който в началото на месеца навърши 40 години. През седмицата Кобрата обяви, че не изключва вероятността да се кандидатира за президент. За собствен политически проект обаче още му било рано, въпреки че вече си е избрал име — “Велика България”.

Очевидно ни очаква горещо политическо лято. А кандидат-президентската кампания дори не е започнала. Чудно кой ли още мачо ще пожелае да седне в стола на Румен Радев.