24 депутати с глоби от РЗИ за неносене на маски

Новини
11:45 - 02 Юли 2020
1306
24 депутати с глоби от РЗИ за неносене на маски

24 са общо глобените народни представители за неносене на маски. Засега те са глобени с по 300 лева, защото това им е било първо нарушение.

До края на седмицата от РЗИ са си поставили срок да връщат всички актове на нарушителите. Актовете се връчват лично. Всеки, който не е съгласен с глобата си може да я обжалва.

Атакистът Павел Шопов чака в зала Запад в НС, където са изолирани медиите, служителите на РЗИ, които да му връчат акт за неносене на маска.

Припомняме, че вчера в парламента се разигра скандал по темата. Било му казано, че актът ще му бъде връчен в 9.30.

По негова информация актове трябва да бъдат връчени и на другите депутати нарушители. Вчера председателят на парламента Цвета Караянчева сезира РЗИ за депутати, които не спазват разпоредбите.

От ДПС нямат глобени. 

Шест депутати от ГЕРБ и трима от ОП за получили констативни протоколи от РЗИ, че не са носили предпазни маски. По непотвърдена информация инспекторите не са били допуснати в стаята на ПГ на БСП и не са успели да връчат актовете.

Красимир Велчев потвърди пред медиите за глобените гербери. Подписали са си актовете, не знам каква е стойността, те ще я определят, обясни той. Който е сбъркал ще си понесе отговорността, подчерта той.

Андон Дончев от "Воля" също е санкциониран. 

Миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спазиха мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори.

По повод заповедта за носене на маски на закрити места и премиерът Бойко Борисов получи глоба, тъй като влезе в църквата в Рилския манастир без маска. 

 СНИМКИ: Агнес Методиева