25 г. затвор за изверга, убил дете по жесток начин

Мехмед Хасан е осъден да заплати и обезщетение за претърпените неимуществени вреди на родителите - по 150 000 лв., а на неговата баба – 100 000

Новини
14:15 - 10 Септември 2019
4024
25 г. затвор за изверга, убил дете по жесток начин

Две години след смъртта на малката Далма тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвъдри 25 години затвор за извършителя - нейния братовчед Мехмед Хасан.

Решението не подлежи на обжалване и протестиране.

Днес във ВКС е получено уведомление от прокурор за предприети действия по изпълнение на наложеното от съда наказание.

Делото е образувано по касационни жалби на подсъдимия и на гражданските ищци и частни обвинители срещу въззивното решение на Апелативен съд – Пловдив.

С присъда на Окръжен съд – Кърджали подсъдимият е признат за виновен в това, че влязъл в чуждо жилище, като употребил за това ключ, деянието е извършено нощем.

С присъдата Хасан е признат за виновен, че умишлено умъртвил дете, намиращо се в безпомощно състояние, убийството е извършено по особено мъчителен за 7-годишното момиче начин и с цел да се прикрие другото престъпление, поради което е осъден на 22 г. лишаване от свобода.

Определено е общо наказание лишаване от свобода за срок от 22 г., което е увеличено на 23 години.

Хасан е осъден да заплати и обезщетение за претърпените неимуществени вреди на родителите на убитото дете в размер на по 150 000 лв., а на неговата баба – в размер на 100 000 лв.

С въззивното решение на Апелативен съд – Пловдив присъдата е изменена, като на подсъдимия е наложено наказание от 25 години лишаване от свобода.