25 год. затвор за личния лекар на Марадона

Осемте заподозрени, включително Леополдо Луке и Агустина Косачов, са обвинени в убийство по непредпазливост

Спорт
10:17 - 19 Април 2023
2365
25 год. затвор за личния лекар на Марадона

Аржентинският апелативен съд потвърди, че осемте членове на медицинския екип, който се грижи за футболната звезда Диего Марадона, починал през 2020 г., трябва да носят съдебна отговорност.

Осемте заподозрени, включително Леополдо Луке, личният лекар на Марадона, и психиатърът Агустина Косачов, са обвинени в убийство по непредпазливост. Заплашват ги затвор от 8 до 25 години.

Заподозрените са обжалвали тежкото обвинение. Апелативният съд в Сан Исидро обаче поддържа първоначалното обвинение за „неумишлено убийство при утежнени обстоятелства“. Тримата съдии са изложили мотивите си в 246 страници, според аржентинския вестник La Nacion. Все още няма дата за процеса, тъй като обвиняемите могат да обжалват пред касационния съд на провинция Буенос Айрес.

Според апелативния съд няма доказателства Луке да е фалшифицирал подписа на Марадона. Същият съд също не смята, че има достатъчно доказателства, че Косачов е подписал документ, че Марадона е психически здрав, за да работи като треньор, без реално да е посещавал Диего. Тези обвинения ще бъдат снети от съда.