26 мобилни телефона открити у Ветко и Маринела

Хотелиерите поддържали връзка с България чрез своеобразна телефонна централа

Крими
23:35 - 28 Март 2019
2300
26 мобилни телефона открити у Ветко и Маринела

Цели 26 различни мобилни телефона е имало у Ветко и Маринела Арабаджиеви, когато са били арестувани преди две седмици в къщата на Жоро Шопа край Барселона. Това съобщи зам.-главния прокурор Иван Гешев в четвъртък пред журналисти. Апаратите са били със СИМ карти на различни оператори - и български, и испански. Имало и сателитен телефон. 

"Това си е една своеобразна телефонна централа. С тези телефони лицата са осъществявали връзка с хората си в България и други европейски държави", допълни Гешев. В четвъртък, 28 март, се очакваше всички веществени доказателства, сред които и 26-те мобилни телефона, да бъдат изпратени в България. Тепърва ще се установява с кого са поддържали контакт Ветко и Маринела, докато са били обявени за издирване от Интерпол. Смята се, че освен с адвокатите си, те редовно са се чували и с широк кръг от свои приближени, сред които управляващите дружествата им.

При арестуването на хотелиерската фамилия, е била открита и сериозна сума в брой - около 60 000 евро. Тя също е конфискувана.

Както Lupa.bg съобщи, Ветко и Маринела Арабаджиеви са отказали да бъдат екстрадирани в България доброволно. Това в крайна сметка ще се случи с решение на съда. По думите на Гешев, фамилията ще бъде докарана у нас в рамките на 2-3 месеца.