3 -годишен посочва убиеца си

Топ
08:12 - 27 Април 2021
7473
3-годишен посочва убиеца си

През 1998 г. немският терапевт Труз Хардо разказва поредица от интересни истории за прераждане в книгата си "Деца, които са живели преди: Прераждането днес", пише esolibris. Показателен е разказът за 3-годишно момче, което си спомня с абсолютна точност как умира в предишния си живот и дори посочва убиеца си.

Момчето е от етническата общност на друзите и невероятната му история е засвидетелствана от д-р Ели Лаш, известен с развитието на медицинската система в Газа като част от израелска правителствена операция през 60-те години. Друзите са нация от около 200 000 души, която живее в Ливан, Сирия, Йордания и Израел. Те не са мюсюлмани или християни, имат своя собствена религия. Прераждането представлява основата на техните вярвания.Те са единствените неевреи, които служат в израелската армия.

При друзите веднага след като детето се роди, по тялото му се търсят родилни петна, тъй като се вярва, че те идват от смъртоносни рани, получени в минали животи. Ако такива следи бъдат открити върху детето, друзите започват да разпитват детето, веднага щом то започне да говори, за да получат първите улики за обстоятелствата на предишната му смърт.

В книгата си Труз Хардо разказва за 3-годишно момче с дълъг червен родилен белег в горната част на главата. Група от 15 души - бащата на момчето и други роднини, няколко селски старейшини и представители от три съседни села, се заемат да разберат на какво се дължи този белег. От казаното от момчето те се убеждават, че предишният му живот е приключил с убийство. Добрият приятел на Труз Хардо, професор Ели Лаш, е единственият недруз, който е поканен да се присъедини към тази група заради изследванията му върху прераждането. Групата отива в съседното село, но 3-годишният малчуган казва, че никога не е живял там. Такъв е отговорът и за следващото населено място, докато в третото село момчето веднага казва, че е е живяло тук. Спомня си някои имена от миналото, сред които името и фамилията си, както и името на убиеца си.

Групата тръгва през селото и момчето показа къщата си. Наоколо се събират много любопитни хора. Изведнъж момчето се приближава до възрастен мъж и казва името му. Мъжът отговаря утвърдително. "Някога бях твой съсед. Сбихме се и ти ме уби с брадва", казва момчето. Мъжът изведнъж става бял като чаршаф. Тогава тригодишното момче продължава: „Дори знам къде зарови тялото ми“.

Цялата група, придружена от много любопитни хора, се отправя към полето заедно с мъжа, в когото момчето разпознава убиеца си. Детето спира пред купчина камъни и казва: „Погреба тялото ми под тези камъни, а брадвата там“. Премахват камъните и под тях намерили скелета на възрастен мъж в дрехите на фермер. Ясно се вижда пукнатина в предната част на черепа. Убиецът най-накрая признава пред всички престъплението. Открита е и брадвата. Професор Ели Лаш пита друзите дали ще предадат убиеца на полицията. Получава отговор, че няма да го предадат на полицията, а сами ще решат как да го накажат.