3 начина за естествена борба с бръчките

Прекомерното излагане на слънце, тютюнопушенето и лошата диета са само част от факторите, които могат да доведат до преждевременно остаряване на кожата

Стил
14:50 - 12 Септември 2022
5167
3 начина за естествена борба с бръчките

Появата на бръчки е едно от нещата, които никой не желае да види върху себе си. Те се появяват в резултат от липсата на хидратация и еластичност на кожата, главно поради стареенето на организма. Но, за появата на бръчки роля имат и околните фактори, и начинът на живот. Прекомерното излагане на слънце, тютюнопушенето и лошата диета са само част от факторите, които могат да доведат до бръчки, пише в."Труд".

На пазара има стотици кремове, чиято цел е да се борят с бръчките, но знаете ли, че има и естествени начини, които далеч не са по-малки ефективни? Да, това означава, че не е нужно да давате стотици левове за кремове, като може да се погрижите за бръчките сами в домашни условия.

1.Отпуснете лицето си 

Повтарящите се движения на лицето, като мръщене, стискане на устните, примигване и други подобни, могат да ускорят процеса на образуване на бръчки. Опитайте се да държите лицето си релаксирано възможно най-много, тъй като това ще има много положителен ефект върху борбата с бръчките.

2.Приемайте повече антиоксиданти

Антиоксидантите предпазват кожата от свободните радикали, виновни за преждевременното стареене и появата на бръчки. Храните с най-високо съдържание на антиоксиданти, които трябва да добавите в диетата си са:

Боровинки
Артишок
Череши
Сливи
Черен боб
Мазна риба с високо съдържание на омега 3 мастни киселини

3.Хидратирайте организма

Хидратацията както на кожата, така и на организма, е изключително важна при борбата с бръчките. Овлажняващия крем помага за подхранване и хидратиране на кожата, нещо, особено важно с напредването на възрастта, когато кожата става по-суха и съответно – предразположена към появата на бръчки.

Хидратацията на организма, или с други думи – пиенето на достатъчно количество вода, е от съществено значение за предотвратяване на бръчките. Освен жизненоважните функции като промиване на токсините от тялото, подпомагане на храносмилането и регулиране на телесната температура, водата може да помогне и за поддържане на кожата ви здрава и хидратирана отвътре.

Бръчките са неизбежна част от стареенето, но има стъпки, които можете да предприемете, за да забавите развитието им и да предотвратите образуването на нови. Факторите, свързани с начина на живот, като хранене, богато на витамини, пиене на много вода, предпазване на кожата от слънцето, спиране на тютюнопушенето и ограничаване на стреса, играят ключова роля, когато става въпрос за поддържане на кожата здрава и млада.