3-те положителни проби в Паничерево не се потвърдиха с PCR-тестовете

15 са общо заразените в селото, двама са излекувани и изписани от болницата

Новини
18:17 - 28 Април 2020
1586
3-те положителни проби в Паничерево не се потвърдиха с PCR-тестовете

Получените в понеделник 3 положителни проби за COVID-19 на жители на поставеното под гарантина село Паничерево в община Гурково, появили се след тестване с бързи кръвни тестове, не бяха потвърдени след повторно изследване с по-сигурните PSR-тестове, информираха днес следобед от Университетската болница в Стара Загора.

15 остава броят на доказано заразените с коронавирус, като двама са вече излекувани, изписани от болницата и поставени под домашна карантина за 28 дни. Болните бяха открити, след като в селото бяха направени 230 PSR-теста на хора със сиптоми на болестта и на контактни с тях.

Утре се очакват резултатите от повторните PSR- тестове на още 7 души от Паничерево, чийто проби от бързите тестове също са положителни. До момента с бързи тестова са проверени общо 142 души от селото, всяка положителна бърза проба ще бъде повтаряна с по-сигурния PSR-тест.

Изследванията на специалисти от РЗИ в Стара Загора в селото продължават. Тестването сега се извършва с хилядата бързи тестове, които депутатът от ДПС Дилян Пеевски подари на селото в първия ден от карантината му преди 2 седмици. Тя изтича във вторник в полунощ и блокадата към Паничерево ще бъде свалена.