30 години безхаберие: Стадион "Пловдив" продължава да се руши

На това съоръжение Ивет Лалова става най-бързата бяла жена, като през 2004 пробягва 100 м за 10.77 секунди

Новини
13:41 - 20 Септември 2022
2244
30 години безхаберие: Стадион "Пловдив" продължава да се руши

Стадион "Пловдив" освен, че е най-големият в България, може би е и най-голямата болка на спортните хора в града. Съоръжението не просто тъне забравено разруха, но и започна да потъва. Буквално. Една от трибуните на уникалното спортно съоръжение пропадна в следствие на годините безхаберие.

Съоръжението е не просто неподдържано, но и опасно. Стадион "Пловдив" изглежда като сцена извадена от постапокалиптичен филм посветен на събития след глобална катастрофа. Порасналите в трибуните треви и храсти са най-малкият проблем.

Пропадаща трибуна, висящи ламарини и железа от таваните, наблъскани столове и седалки в полусрутени помещения, както и паднала в по голямата си част козирка.

Към днешна дата третодивизионния Спартак (Пловдив) провежда домакинските си мачове на стадиона, тъй като "Тодор Диев" е в ремонт. В даден момент дори четирите пловдивски отбора са домакинствали на съоръжението за мачове от евротурнирите и някои по интересни градски дербита. На този стадион Ивет Лалова става най-бързата бяла жена, като през 2004 пробягва 100 м за 10.77 секунди. Извън спорта Стадион "Пловдив" приюти и концерт на световноизвестната рок банда Металика през 1999 година.