300 ченгета дирят Чане в Костенец, той пазарува в супермаркет

Новини
20:39 - 16 Май 2019
215600
300 ченгета дирят Чане в Костенец, той пазарува в супермаркет

Жителите на Костенец настръхнаха срещу МВР заради зрелищния провал на полицията около залавянето на Стоян Зайков – Чане. 43-годишният бивш затворник е издирван безрезултатно вече цяла седмица, след като миналия четвъртък уби жена си Милена Шишкова.

Макар цял Костенец и съседните градчета и села да са под масирана полицейска обсада от 7 дни, вчера бе открита нова предполагаема жертва на убиеца. В съседна къща на Стоян Зайков бе открит трупа на третия му братовчед Валентин, гръмнат в главата с пушка.

От МВР засега отказват да разкрият кога точно е извършено второто убийство, но вече стана известно, че къщата на застреляния Валентин не е била проверена от полицията, макар той самия да е бил разпитван ден след като братовчед му Чане затри жена си Милена. „Жертвата ни каза, че сам е направил оглед на дома си и беше убеден, че в къщата му не се е укривал никой“, смутолеви вътрешния министър Младен Маринов. Жителите на Костенец обаче негодуват, че огромния брой полицаи – близо 300 и даже служители от отряда на баретите, командировани от София да дирят Чане, провеждат издирвателната акция хаотично и без особено висок професионализъм.

В Костенец недоволстват от неспособността на МВР да залови вече цяла седмица един-единствен въоръжен и опасен престъпник.

„Само чупят стойки за пред телевизиите. В региона гъмжи от полиция, ама нищо не вършат. В цял Костенец се знае, че вчера следобед Стоян Зайков – Чане е пазарувал в магазин „Хари Грийвс“ в центъра на града, даже го има заснет от камерите за видеонаблюдение. Не е бил дегизиран, носил е единствено бейзболна шапка“, хвърли бомбата в социалните мрежи Никола Ноджелов, жител на Костенец. Думите му бяха потвърдени и от други местни жители. Репортер на Lupa.bg се свърза на посочения служебен телефон на „Хари Грийвс“ – Костенец, за да попита истина ли е, че дирения за убийство Чане си е пазарувал необезпокоявано в магазина, докато Костенец е под блокада. „Обадете се в полицията, оттам ни казаха да не даваме информация за медиите“, призна служителка на търговския център.

Докато ченгетата са блокирали Костенец и региона, издирвания Чане си пазарувал необезпокоявано в местния магазин „Хари Грийвс“

Неспособността на МВР и на най-елитните полицейски подразделения да открият един-единствен човек вече цяла седмица, макар и в горист и пресечен терен, връща спомена за друга неадекватно проведена издирвателна акция. В първите дни на януари 2018 г. стотици полицаи издирваха 6 дни из Нови искър и региона Росен Ангелов – Горския, изтребил навръх Нова година 6-членното семейство на любовницата си Кети Кюхова. Накрая Горския бе открит с куршум в главата във вила в Луково, в която се оказа, че е живял през последните 5 години от живота си.