300 випове в тефтерчето на педофила Ъпстийн

Британски парламентаристи искат разследване на връзките на принц Ендрю с извратения милиардер

Новини
15:25 - 14 Август 2019
7545
300 випове в тефтерчето на педофила Ъпстийн

Вторият син на английската кралица Елизабет II - принц Ендрю, бившият британски премиер Тони Блеър и легендарният фронтмен на „Ролинг Стоунс” Мик Джагър са сред най-известните имена от британското обкръжение на опозорения за педофилия американски милиардер Джефри Ъпстийн, съобщи „Мирър”, цитиран от kanal3.bg.

66-годишният финансист се самоуби в килията си в американски затвор, но разследването на извращенията му няма да бъде прекратено. От ФБР са съобщили, че в „малък черен тефтер” са вписани 301 имена на британски знаменитости, сред тях много от т. нар. благородници - лордове и дами.

Легендарният фронтмен на „Ролинг Стоунс” Мик Джагър е сред най-известните имена от британското обкръжение на опозорения за педофилия американски милиардер Джефри Ъпстийн

Агенти на ФБР щурмуваха с катери частния остров на извратения милиардер, наречен още „Острова на педофилите”. Американските разследващи възнамеряват да задълбаят и в британските връзки на Ъпстийн, за когото е доказано, че осигурявал на свои познати и приятели непълнолетни момичета за секс оргии.

В събраните материали от над 2000 страници имало „някои изобличаващи неща, включително и за няколко британци”, съобщи за „Мирър” източник от разследването.

Сред опозорените британци е Гислейн Максуел, бивша любовница на Ъпстийн, дъщеря на британския медиен магнат и милиардер от чешки произход Робърт Максуел, загинал загадъчно по време на плуване край яхтата си през 90-те години.

Според твърдения пред съда 57-годишната Гислейн, набедена за сводница, е правила секс с принц Ендрю, втория син на кралицата, което бързо бе отречено от Бъкингамския дворец, за да не падне и капка съмнение в благопристойността на фамилията.

В досие на американския съд Йоханна Сьоберг твърди, че принцът, който е осми на опашката за кралската корона, е опипвал гърдите й през 2001 г. в дома на Ъпстийн в Ню Йорк. "Всяко предположение за непристойност спрямо непълнолетни е категорично невярно", заяви говорител на кралското семейство.

Парламентаристи обаче призоваха да бъде разследвана връзката на принц Ендрю с опозорения американски милиардер.