5 джипа за 2 дни откраднати в София

Новини
22:10 - 10 Декември 2019
9077
5 джипа за 2 дни откраднати в София

Автомафията в София се разшета след известно затишие. Уви, то се оказа измамно. Цели 5 джипа са откраднати в рамките на два дни от шофьори в столицата, научи Lupa.bg от полицаи, работещи по случаите. 

Столични автоапаши задигнаха джип "Мерцедес" от завеян шофьор, който слязъл за минута да си купи цигари. Фаталната грешка на Венцислав Стаматковски била, че оставил колата с работещ двигател. Това улеснило крадеца, който подкарал с мръсна газ оставения без надзор "Mercedes ML 320 CDi 4 matic". Инцидентът е станал рано сутринта - около 7,45 часа на 9 декември на улица „Траян Танев” в столичния квартал „Суходол”. Предвид пиковия час, е имало доста свидетели на дръзката кражба.

От полицията обясняват, че подобни случай на откраднати автомобили, оставени с работещ двигател, зачестяват през зимата. Автоапашите устройват засади и пред детски градини и училища, където родители често не заключват колата, защото отиват само да оставят децата си. 

Крадците в София е била доста активна по време на студенския празник и часовете след него. Джип „Порше Кайен” е изчезнал в нощта срещу 9 декември от улица „Братя Чакринг” в друг столичен квартал - „Витоша”, близо до „Симеоновско шосе”.  Колата е собственост на столична компания.

От паркинга на "Ринг Мол" пък е задигнат "Рейндж Ровър" на австрийски бизнесмен. Откраднати са още и джипове "Нисан" и "Субару" в ранните часове на 9 декември.