5 мощни магнитни бури през декември

Новини
17:45 - 29 Ноември 2020
10313
5 мощни магнитни бури през декември

2020 година си отива със силна геомагнитна активност, като магнитните бури през декември ще са поне 5. Голямата слънчева активност ще започне още в средата на следващата седмица, предупредиха специалистите.

На 3 декември се чака средна по сила магнитна буря. Още в петък обаче се чака ново слънчево изригване, а на 5 декември ще има силна магнитна буря. Следващата силна буря ще е точно на студентския празник - 8 декември.

Коледните празници също ще са със завишена геомагнитна активност. Особено силна ще е бурята на 26 декември. Тя ще продължи през целия ден. Последната магнитна буря за годината ще е на 29 декември и ще се със средна интензивност. И за петте магнитни бури се чака пик в часовете от 16 до 18 ч. и от 22,30 до 24 ч.

Специалистите съветват хората в тези часове да намалят физическата активност и да ограничат алкохола. Задължително е да се взима аспирин, който действа разреждащо на кръвта. За повишената възбудимост се препоръчват успокояващи средства като мента, глог и валериан. Увеличете съня, избягвайте да ядете мазни, пържени, пикантни и нездравословни храни. Пийте повече вода и отделете повече време за разходка на чист въздух.