5 основни тенденции за новогодишен маникюр 2023

Златото винаги е елегантно и луксозно

Стил
17:27 - 16 Декември 2022
26490
5 основни тенденции за новогодишен маникюр 2023

2023 е годината на Черния воден заек. Заекът е знак на Водата, затова основните му цветове са черно и тъмносиньо. Но също така сред късметлийските цветове на 2023 са синьо, златно, червено и зелено, както и нежно розово и перлено бяло. Накратко, има място за творчество.

Според последните тенденции на мода е стилният и минималистичен маникюр. Малките декорации по ноктите са добре дошли, блясъкът и луксът са в тенденцията.

Най-креативните дизайни за новогодишния маникюр. Топ 5 идеи, сред които определено ще харесате нещо.

Златен маникюр

Златото винаги е елегантно и луксозно. И ако го комбинирате с черно, получавате оригинален дизайн в стила на символа на годината. Но има много възможности: златисти щрихи или люспи, грациозно сако с блестящи златни акценти или фини златни рисунки. Перфектната традиционна комбинация от червени и златни детайли. Можете също да комбинирате златно с наситено синьо, друг нюанс на черния воден заек.

Скъпоценни камъни

Най-добрият начин да се заредите с коледно настроение е да изберете дизайн с декорации за вашия маникюр. Малки звезди, полумесеци, кристали са традиционна новогодишна тенденция. Въпреки че такъв маникюр не е много практичен, той изглежда много елегантен и очарователен. 

Кадифе

Кадифето е една от най-актуалните материи за Новата 2023 година. Сега тази луксозна тъкан достигна тенденциите за красота: на върха на популярността е маникюр, който имитира кадифено покритие. Разбира се, не е необходимо да мечтаете, че ноктите ви ще бъдат толкова меки на допир, но можете да създадете оптична илюзия. Разбира се, кадифеното покритие всъщност изобщо не е кадифе - това е просто специален лак. За да създадете кадифен дизайн, като правило се използва блестящ лак, но не обикновен, а магнитен. Блестящите частици в този лак са направени от малки зрънца метал. След като го нанесе, маникюристът държи магнит върху нокътя, създавайки уникален модел, различен от всичко друго. 

Перлено покритие

Страхотен избор за минималисти, които изобщо не са готови за ярко син лак или имитация на кадифе върху ноктите, е перленото сияние или „перленият блясък“. Изпълнява се с лъскав лак, но блестящите частици в него са много по-малки, отколкото в обикновения бляскав лак. Ето защо ноктите не просто блестят: те блестят красиво, наподобявайки седефеното сияние на перлите - оттам и името.

Черен

Талисманът на 2023 г. е Черното водно зайче, така че семплото черно покритие също е в списъка с топ тенденции. Тъмният лак изглежда най-добре на къси нокти, но ако сте с дълги и искате да го запазите, можете да го разнообразите с декорация от пайети или златно фолио.