50 в надпреварата на 56-ото първенство по ски за журналисти в Банско

Състезанието е и с международно участие - идват от медии в Словакия и Чехия

Спорт
10:00 - 23 Март 2022
3380
50 в надпреварата на 56-ото първенство по ски за журналисти в Банско

Банско ще е домакин в събота на 56-ото Държавно първенство по ски и сноуборд за представители на медиите. Курортът посреща над 50 представители на българската журналистика, но и с международно участие. В надпреварата ще се включват и колеги от Словакия и Чехия.

Състезанието на 26 март е след двегодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, като така повече от половинвековната традиция се възобновява.

Медийните скиори и сноубордисти ще се състезават в два манша на гигански слалом - и за престиж, но и за наградите на MAX Спорт. Организатори на първенството са Българският ски клуб на журналистите и домакините от "Юлен" АД.
 
Меренето ще е по писта №8 (Юлен) на Шилигарника. Очакванията са колегиалната конкуренция и доброто настроение да се повишат и от прекрасните условия за скоростна пързалка с над 2 метра сняг по пистите под Тодорка, а в същото време и с прогноза за пролетно слънчево време. 

Lupa.bg и медийната ни група се включва с трима свои представители - и сред най-младите, но и най-бързи, и сред най-опитните - ветераните. 

Снимка: Иван Обрейков - маркетинг мениджър на "Юлен" АД, дружеството концесионер на ски съоръженията в Банско