500 се борят за 220 места в НАТФИЗ

Най-голям е интересът към факултет "Екранни изкуства"

Новини
10:04 - 01 Септември 2019
2050
500 се борят за 220 места в НАТФИЗ

Ново поколение актьори ще влезе в учебните зали на НАТФИЗ. В Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ започнаха кандидатстудентските изпити. Над 500 мераклии за сцената са подали документи за тази година, а местата за първокурсници са 220.

18 бакалавърски и 9 магистърски програми предлага НАТФИЗ за тази година. След края на приема на документи от академията отчитат, че е завишен интересът към специалностите във факултет „Екранни изкуства“. Най-оспорвано се очаква да бъде съревнованието за местата в актьорските класове, каза пред „Хоризонт“ Десислава Димитрова - главен експерт „Връзки с обществеността“ в НАТФИЗ.

„25 изпитни комисии, около 30 пространства са подготвени, за да предоставят възможността и да видят най-доброто от подготовката на кандидат-студентите. Тази година актьорските класове ще се вземат от двама много сериозни и популярни преподаватели – проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов, а проф. Добчев ще вземе и клас по режисура за драматичен театър“.