58 излекувани в дома за възрастни в Русе

Отрицателни проби са дали и шестима от персонала

Новини
14:20 - 19 Август 2020
1101
58 излекувани в дома за възрастни в Русе

58 обитатели от дома за възрастни хора „Възраждане“ в Русе са преодолели до момента COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса. 6-ма от персонала също вече са с отрицателни PSR проби и така общият брой на излекуваните в социалното заведение става 64.

Само за последното денонощие 19 обитатели са показали отрицателен за коронавирус резултат. Те трябва да преминат задължителна 14-дневна карантина, като част от тях са в кризисния център на организацията „Каритас“ в Русе.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение от обявяването на огнището на 23 юли е 93 – 84 обитатели и девет души от персонала. Седем от обитателите починаха. Към момента 11 възрастни хора остават на болнично лечение. От персонала няма хоспитализирани, а само трима – санитарка, социален работник и социален асистент, са под домашна изолация.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.