60-годишна манекенка се върна на модния подиум

Американката Коко Мичъл е сред първите чернокожи модели

Стил
13:20 - 18 Септември 2019
5932
60-годишна манекенка се върна на модния подиум

Американката Коко Мичъл, която е прехвърлила 60-те и е сред първите чернокожи манекенки, се завърна на модния подиум в рамките на неотдавнашната Нюйоркска седмица на модата, за да подкрепи млади дизайнери, предаде Франс прес.

Тя привлече вниманието с участието си в дефилето на бранда "Бараган" на 9 септември и стори същото два дни по-рано, когато взе участие в представянето на колекцията на Кристофър Джон Роджърс. Коко Мичъл участваше и в дефилето на бранда "Дево", когато с танцови движения мина по подиума на фона на песни на Джанет Джексън.

"Искам да преместя напред курсора - каза тя. - Искам да си спомнят за мен, когато участвам в дефиле. Никога не показвам безразличие, когато съм на модния подиум. Онова, което демонстрирам, е благодарност за изживените от мен подобни мигове. Не се страхувам от нищо. Публиката го усеща. Това може да не се хареса на някои дизайнери, но умея да поемам рискове."

Коко Мичъл няма какво да доказва. Кариерата й започва преди повече от 35 години. Мичъл е участвала в дефилета на "Диор", "Ив Сен Лоран", "Армани" и "Версаче". В началото на 21-ви век слиза от модния подиум. "Чувствах се като робиня", довери манекенката. Но след като отново участва във фотосесия, тя решава да се завърне на модния подиум. "Казах си, че ако тази година имат нужда от мен, ще участвам в дефилета на млади дизайнери", отбеляза Коко Мичъл, която е открита от основателката на агенцията "Форд модълс" Айлийн Форд.