60 полицая охраняват вота в Габровница

Двама са кандидатите за кмет на населеното място

Новини
15:25 - 20 Октомври 2024
1344
60 полицая охраняват вота в Габровница

30% е избирателната активност към обяд в монтанското село Габровница, където избират нов кмет. Двама са кандидатите. Няма нарушения.

250 жители на Габровница са преминали през единствената изборна секция до обяд днес. Това прави към 30% от имащите право на глас за кмет на селото. 

"Няма напрежение и нарушения на изборния процес", каза председателят на секцията Борислав Цеков: "Всичко е тихо, спокойно, нормално, нямаме проблеми" отбеляза той, като допълни, че по-голямата част от избирателите избират да гласуват с на хартиените бюлетини, а не с машина.

Двама са кандидатите за кмет на Габровница. Това е спечелилият вота на местните избори миналата година и загубилия тогава. Вторият в спора за кметския пост обжалва резултатите и съдът касира избора.

Площадът в центъра на Габровница е пълен с жители на селото. Значително е полицейското присъствие. 60 униформени са ангажирани в осигуряването на нормален вот.

"Не съм чул и не съм видял, засега е спокойно всичко и няма такова нещо"; "Не, засега няма такива работи и не очакваме"; "Да имат напрежение тези, които са платили, ние не сме платили и нямаме напрежение ", казаха жители на село Габровница пред БНР.