600 мобилизарани и обучени в Русия заминаха да се бият в Украйна

По време на подготовката военнослужещите са преминали курсове за огнева, тактическа, техническа, медицинска и други видове подготовка

Новини
13:43 - 11 Декември 2022
2537
600 мобилизарани и обучени в Русия заминаха да се бият в Украйна

Повече от 600 новомобилизирани военнослужещи, които бяха обучавани в град Ногинск, недалеч от Москва, се отправиха към Украйна, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. 

"В Ногинск се проведе тържествена церемония по изпращането на мобилизираните граждани към зоната на специалната военна операция, където ще изпълняват различни задачи", се казва в съобщението на военното ведомство.

По време на подготовката военнослужещите са преминали курсове за огнева, тактическа, техническа, медицинска и други видове подготовка. Освен това е трябвало да покрият стандартни нормативи за стрелба и хвърляне на гранати и да положат изпити за инженерна и медицинска подготовка, съобщи ТАСС.

Бойците се запознаха на практика с използването и поддръжката на съвременни оръжия, военно и специално оборудване и на безпилотни летателни апарати, допълва руското министерство.