64-годишен стреля по жена си и съсед, после се самоуби (обновена)

Новини
14:41 - 12 Май 2019 (обновена)
3061
64-годишен стреля по жена си и съсед, после се самоуби (обновена)

64-годишен мъж от сливенското село Трапоклово стреля по жена си, по свой съсед, а след това се самоуби. Това той направил със законно притежаваната си ловна пушка.
Трагедията се разиграла в ранния предиобед на 12 май, а първите изстрели прозвучали пред смаяните очи на посетители в крайпътно заведение на петолъчката, където работела като сервитьорка втората му съпруга Радост Куртева. Видимо неадекватно изглеждащият Петър Маринов изпразнил двете дула на чифтето си, след което напуснал заведението, метнал се на колата си и отпрашил към Трапоклово. Там застрелял в гърдите съседа си Любен Димов и минути по-късно се самоубил със същото оръжие.

Хората на Трапоклово са потресени, никой не е очаквал нещо такова да се случи, не били чували да има караници между Петър, който работел като шофьор на камион към "Винпром" Карнообат и доста по-младата от него Радост. Двамата се взели преди 5 години след развода на мъжа, който имал двама пораснали вече синове от първия си брак. Никой не подозирал за евентуални интимни отношения между Радост и родения през 1960-а година Любен, кълнат се местните жители.

Радост и Любен са настанени в изключително тежко здравословно състояние и с опасност за живота в сливенската МБАЛ, засега лекарите не са големи оптимисти за оцеляването им. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител, лаконично съобщиха от сливенската окръжна прокуратура.