7 идеи за новогодишни прически в домашни условия

Коледа и Нова година наистина са времето на диадемите

Стил
17:43 - 20 Декември 2022
7662
7 идеи за новогодишни прически в домашни условия

2023-та вече чука на вратата и независимо дали планирате да отпразнувате новата година в бляскаво заведение, или в по-тесен кръг с близки приятели, трябва да изберете прическа, с която няма да останете незабелязани. Ако искате да се сдобиете със страхотна прическа, без да се налага да харчите луди пари по салони, опитайте тези 5 лесни новогодишни прически:

„Мокра“ прическа

Така наречената „стъклена коса". Много секси и модерна прическа, която се прави лесно и е супер подходяща за празничната нощ. Лъскавата коса е модна прическа, която слиза от червения килим и е много разпространена в момента. Мократа, сресана и загладена назад коса се превърна в любима визия на много популярни топ модели и личности в шоу бизнеса. Тя трябва да бъде идеално изправена, покрита с гел или лак, за да блести.

Всичко, от което се нуждаете е гребен с широки зъби, с който да срешете косата право назад, както и дълготраен лак за коса. Фиксирате косата с щипки и изсушавате на ниска въздушна скорост. Премахвате щипките в последния момент и запечатвате с лак, за да може косата да издържи вечерта.

Прическа с перлена диадема

Коледа и Нова година наистина са времето на диадемите. Романтична прическа с перлена диадема. Прическа с разхлабени кичури, които описват лицето като рамка, прибрана коса и диадема със скъпоценни камъни.

Разделете косата и я съберете отзад на опашка или кок. Издърпайте небрежно няколко рамкиращи лицето кичура отпред и ги накъдрете с голяма маша. Завършете външния си вид, готов за парти, с лента за коса, украсена със скъпоценни камъни.

Холивудски къдрици

Тази прическа беше много актуална за последната година и има защо. Изглежда много стилна и придава романтичен и секси вид. На влажна коса нанесете стилизиращ спрей или мус. Разделете косата си на страничен път и я изсушете докато остане леко влажна. В зависимост от това колко големи къдрици искате, вържете косата си на 3 или 4 опашки. Навийте всяка от опашките като започвате от края ѝ и я закрепете на кок с помощта на фиби. Когато приключите с всичката коса, издухайте опашките с най-силната струя на сешоара докато косата се изсуши напълно. Оставете опашките така за около 15-20 минути, след което ги извадете от кокчетата и ги оформете само с пръсти. За финал напръскайте косата с лак. По желание може да добавите някой бляскав аксесоар.

Ниска опашка

Не можем да минем и без опашката. Придава елегантност дори и на най-семплия тоалет. На влажна коса нанесете стилизиращ спрей. Изсушете косата си на отделни секции с помощта на голяма кръгла четка, започвайки от горните слоеве. Тупирайте горната част на главата, за да добавите допълнителен обем. Съберете косата ниско долу и я вържете на опашка. Използвайте заглаждащ серум, за да загладите стърчащите косъмчета. Фиксирайте с лак, за да запазите всичко на мястото си. За по-голям ефект може да използвате коса за удължаване, с която ще придадете екстра обем и дължина на косата си.

Обемни вълни

Ако сте фен на къдравата коса, това предложение е точно за Вас. С тази прическа ще изглеждате ослепително и бляскава. Предварително изсушете косата си и нанесете стилизиращ спрей. Разделете косата на отделни кичури и ги накъдрете с помощта на едра маша, започвайки от нивото на ушите. Дръжте машата хоризонтално през цялото време – това ще придаде на вълните повече ширина. Оставете къдриците да се охладят за 10-15 минути и ги оформете с помощта на пръстите си. Фиксирайте с лак.

Небрежен кок

Кокът винаги е добър избор, когато не знаете на каква прическа да заложите. С хлабавия и небрежен кок, ще придадете на визията си романтичност и женственост. Нанесете върху влажна коса пяна и изсушете със сешоар. Вържете косата на ниска и хлабава опашка и оформете кока с помощта на фуркети. За още по-небрежен вид оставете по няколко кичура от двете страни на лицето.

Странична плитка

Страничните опашки и плитки бяха много актуални тази година. Ако косата Ви е леко мръсна, това е перфектната небрежна прическа за Вас. Разделете косата на страничен път и нанесете малко стилизиращ спрей или серум за блясък. Тупирайте горната част на косата и започнете да я сплитате на странична хлабава плитка. Когато приключите с плитката я разхлабете малко с пръсти за по-небрежен вид. За финал нанесете малко лак за коса.