74-годишната Джоан, която взриви света с метаморфозата си (снимки)

Нещо за четене
16:05 - 26 Юли 2021
8180
74-годишната Джоан, която взриви света с метаморфозата си (снимки)

74-годишната Джоан Макдоналд е истинска звезда в социлните мрежи със своята необичайна метаморфоза. Само преди 4 години тя е супердебела и дори едно банално занимание като изкачването и слизането по стъпалата е било изключително болезнено начинание за нея. 4 години по-късно, Джоан изумява със стройна фигура. Тя е успяла да смъкне внушителните 74 килограма!

"Преди" и "след" - разликата е осезаема

Трансформацията ѝ започва след поредния преглед при личния ѝ лекар, когато разбира, че ако не отслабне, ще се наложи да увеличат дозата на лекарствата за диабет и сърце, които приема. Излизайки от кабинета, загрижената ѝ дъщеря Мишел, която я придружава, със сълзи на очи я моли да направи нещо, защото в противен случай рано или късно ще се озове в болницата на някой старчески дом, тъй като не би могла да се грижи сама за себе си. Така Джоан открива здравословния начин на живот. Не след дълго редовните ѝ посещения във фитнес залата започват да ѝ се отплащат и тя постепенно влиза във форма. В крайна сметка за 4години е свалила над32 килограма от теглото си.

Джоан през 2019 г., когато е на средата на пътя си, и днес. Разликата е удивителна

"Не се предавах, въпреки че ми беше доста трудно. Постоянно си повтарях, че спра ли да следвам този път, ще направя компромис със здравето си. Не исках да се озова в болница, затова не се отказах, независимо колко трудно ми бе понякога. Темпото, с което се случваха нещата, бе бавно - имаше седмици, в които не свалях и грам. Но си повтарях, че всичко идва с времето си. И наистина - така и стана", казва тя.

Възрастната дама не крие, че се чувства като съвсем различен човек. Признава, че увереността, която изпитва, се дължи на познанията ѝ в тренировките и балансираното хранене. Към днешна дата тя се храни 5 пъти на ден, но по малко, и тренира 4 или 5 дни в седмицата. Уикендите ѝ обаче са посветени единствено на почивка и отдих в компанията на нейното семейство.

Джоан се наслаждава на живота и се превърна в световна знаменитост

Започва да използва Инстаграм отново по препоръка на дъщеря си, която ѝ казва, че чрез платформата ще може да поддържа връзка с всичките си приятели. Тя обаче изобщо не е предполагала, че публикациите ѝ в мрежата ще я направят истинска сензация. Славата ѝ във виртуалното пространство нараства толкова бързо, че впоследствие редица списания се свързват с нея, предлагайки ѝ да сподели своя опит на страниците им. Не след дълго тя се озовава директно на малкия екран, вземайки участие в различни твпредавания.

Сега Джоан обича често да помага на други хора, опитващи се да се отърват от лошите си навици, за да постигнат фигурата, за която мечтаят. Опитва се да дава съвети на всеки от своите 1,3 милиона последователи, писал ѝ лично съобщение, но признава, че независимо от голямото ѝ желание да го стори, времето невинаги ѝ стига. Въпреки всичко тя винаги започва посланията си към тях с думите, че промяна като нейната не се постига лесно, но се надява да им вдъхне достатъчно увереност, за да направят първата крачка към нея.

"Нито за миг не се предадох, въпреки че ми беше трудно", казва амбициозната дама

"Трансформацията е нещо наистина сложно, но си струва всяко положено усилие, затова трябва да се придържате към нея. Ако тепърва започвате, направете онова, което е по силите ви. Дори и да сте способни да извървите само 500 метра днес - пак е нещо. Започнете редовно да ги изминавате, докато не усетите, че можете повече. Най-важното обаче е да промените начина си на мислене. Правилната нагласа ще ви даде необходимите сили да постигнете желаните резултати, без да се страхувате от тях", препоръчва тя.

Според Джоан най-важно е движението и приема на много вода. На ден всеки възрастен човек над 65 г. трябва да прави поне по 5000 крачки (най-добре е да са над 8000, тя лично прави поне 12 000) и да се натоварва с леки до умерени тежести поне 3 пъти седмично по 40-50 минути.