8 отритнати от Другарския съд на Червените

Това е прецедент в историята на Столетницата и едновременно тежко нарушение на партийния закон

Новини
14:23 - 08 Октомври 2022
8047
8 отритнати от Другарския съд на Червените

Общо осем души, включително Кирил Добрев и Калоян Паргов, са били отстранени от заседанието на пленума на БСП след извънредното заседание на т.нар. Другарски съд тази сутрин, научи Lupa.bg.

Освен двамата висши партийци, още шестима са били махнати, а на тяхно място в Националния съвет не са били поканени следващите поред избрани от предишното заседание на конгреса. Това е прецедент в историята на Столетницата и едновременно тежко нарушение на партийния закон, уточниха наши източници.

Очаква се вълна от съдебни искове срещу шефката на БСП Корнелия Нинова заради опита й да тълкува решенията на Общопартийната контролна комисия над решенията на съда, особено предвид връщането на Добрев и Паргов в пленума след изрично определение на магистратите.

По информация на червени членове Нинова иска да получи мандат от НС за преговори за кабинет. Според опозицията обаче това означава де факто преговори с ГЕРБ и ДПС, след като ПП и ДБ заявиха категорично, че ще останат в опозиция в новия парламент. Очаква се и решение за свикването на конгрес през февруари (най-вероятно на 11-и) 2023 г.

Очаквайте подробности!