9 безценни съвета от мъже за мъже (18+)

Топ
12:32 - 19 Ноември 2019
3788
9 безценни съвета от мъже за мъже (18+)

Колкото и наръчници за опознаване на силния пол да прочетете, едва ли ще откриете там всички тънкости в характерите на мъжете. Истината е, че най-добрите съвети за ежедневието идват единствено от самите мъже, които са ги научили от своя собствен опит.

Събирайки и анализирайки правилния и грешния подход към господата, уеб порталът AskMen проследи над 12 000 коментара на мъже, даващи си съвети един на друг. От тях редакторите на изданието подбраха най-добрите и най-полезните, като те градират от сериозни, продължават до общоизвестни, развиват се до съвсем необикновени и чудати, и завършват с непреднамерено смешни.

„Когато сменяте гума, разхлабете болтовете преди да вдигнете колата на крика. Така няма да успеете да бутнете колата от крика.“ И още: „Повечето от жените не искат да им решавате проблемите, когато ви се оплакват. Те просто искат да ги изслушате.“ Или пък: „Пържолата трябва да се остави известно време да изстине, преди да я нарежете, за да придобие истинския си аромат.“

Това са само част от изпитаните мъдрости, споделени от потребителите на мъжкия сайт. В този ред на мисли са и останалите 10 безценни съвета от мъже за мъже. Без да звучим нравоучително, важно е да направим уточнението, че текстът съдържа някои твърде директни изрази и не е много подходящ за лица под 18 години.

1. Счупена електрическа крушка, която не можете да отвиете? Срежете картоф на две, за да има плоски повърхности, после го натиснете върху счупените стъклени ръбове на крушката. Така можете да отвиете крушката, без да си порежете пръстите и без опасност от токов удар. 

PS: Уверете се, че ключът за лампата е изключен.

2. Няма значение как изглежда тя, няма значение и колко е очевидно, но никога не питайте една жена дали е бременна. Оставате някой друг да зададе този въпрос. Така няма риск.

3. Малко фин одеколон, използван правилно всеки ден, ще направи така, че хората ще ви харесват без даже да разбират защо. Ако пет минути след като сте поставили одеколона все още усещате миризмата, значи сте използвали твърде много. Не изливайте върху себе си половината бутилка, както е показано в някои реклами.

4. Да поддържате ноктите си чисти и спретнати е признак за сексуална интелигентност. Никое момиче няма да допусне около нея да се мотае някой с нащърбени нокти.

5. Да се ожените заради добър секс, е все едно да си купите Боинг 747, защото обичате фъстъци.

6. Не докосвайте гениталиите си, след като сте рязали люти чушки.

7. Ако поставите пудра за кожа на топките си, това ще е като нежен дъх за тях и ще прекарате останалата част от деня, като че ли сте правили любов със самия вятър.

8. Нали знаете онзи крем, който жените използват, за да обезкосмят краката си? Е, никога не го използвайте върху топките си. Просто недейте.

9. Да не ви пука какво другите си мислят за „мъжествено“. Вие сте мъж. Да изперете е действие, което няма да направи пениса ви по-малък.

 

По повод Международния ден на мъжа - 19 ноември, британските медии публикуват някои данни за дереджето на мъжете по света. Ето най-стряскащите от тях:

Всеки пети умира преди да навърши 65 г.

Според доклад на СЗО от 2014 г., ревизиран през 2017 г., 19% от мъжете по света умират преди да са навършили 65 г. Най-често причината за тяхната смърт е ракът, следван от болестите на кръвоносната система.

При мъжете рискът от рак е с 14% по-голям, отколкото при жените. А рискът да умрат от тази болест при мъжете е с 37% по-голям, отколкото при жените.

Най-често мъжете стават жертва на рака на простатата - 25% от всички случаи на рак при мъжете и 13% от всички смъртни случаи заради рак.

Отчасти това се дължи на неглижирането на здравето, характерно за мъжете. Мъжете на възраст между 20 и 40 г. ходят два пъти по-рядко на доктор от жените на същата възраст. Мъжете по-малко се интересуват от своя здравен статус, по-рядко забелязват симптомите на рака и по-рядко четат листовките на лекарствата, които са им предписани.

Освен това мъжете пушат и пият повече от жените.

86% от бездомниците

Да останеш без покрив над главата, е мъжка орисия. Навсякъде по света 80-90% от бездомниците са мъже - средно 86%, показа английско проучване. А от хората, живеещи с един крак вън от дома (заплашени от изгонване, преспиващи на дивана у приятели и близки и пр.) 84% са мъже.

Данните са от началото на тази година. Има и сравнение с положението през 2013 г. Според него броят на умрелите бездомници на улицата или в приюти се е удвоил за 4 г. и 90% от жертвите са мъже.

Двойно по-често жертва от насилие

Според статистически доклад на ООН рискът за мъжете да станат жертва на насилие е двойно по-голям. Това важи и за децата от мъжки пол. През 2009 г. две трети от жертвите на убийства са били мъже.