АБВ призна провал на изборите

Вълната "Слави Трифонов" е инструментът Борисов да бъде пометен, категоричен е Румен Петков

Новини
14:39 - 07 Април 2021
5063
АБВ призна провал на изборите

Резултатът от парламентарните избори е провал за АБВ и в много голяма степен не съответства на очакванията на партията. Горчивата оценка за участието на партията в изборите представи лидерът й Румен Петков на пресконференция.

Припомняме, че АБВ завършиха с резултат 0,46% или 14 794 подадени гласа, по-нисък резултат от предходните избори.

"Ние направихме интелигентна кампания, в която говорихме за политики, решения и с изключително активното участие на доц. Атанас Мангъров, и сме единствената политическа формация, която носи гаранция за нормалния живот и работещите институции", категоричен бе Петков.

Резултатът от изборите за левицата като цяло е катастрофален, смята Петков. За това от АБВ планират да отворят свои структури в редица райони в страната, където нямат такива.

Общата стойност на събраните и обработени договори за дарения на партията са изборите са 127 178 лв., общата стойност на кампанията без пакета от ЦИК - близо 127 000 лв. Стойността на един глас, без включване на медийния пакет от ЦИК е приблизително 8.,58 лв.

Румен Петков настоя, че България се нуждае от нов ляв алианс, нов ляв субект. В следващото Народно събрание няма отчетливо виждане на лява политика, има нужда от диалог в лявото-центристко пространство и нужда от намиране на решения, каза лидерът на АБВ.

Той благодари на всички хора, които са гласували, защото избирателната активност показва нетърпимостта към управлението на Борисов, но и стремежът да бъде отстранен на всяка цена с възможностите на парламентарната демокрация. Петков благодари на хората, подкрепили АБВ.

Единствената политическа сила, която в продължение на повече от 3 години говори за политики и за оценки в отделните сектори е АБВ, похвали се Петков.

Той оцени по достойнство вълната "Слави Трифонов" - инструмент Борисов да бъде пометен. За това от АБВ им пожелаха резултатът от изборите да им бъде подчинен на интересите на хората.

В следващия парламент Румен Петков вижда ликвидационни съвети, транспортен катаклизъм и енергийни провали. Следващият състав на Народното събрание ще бъде функционално неграмотен, предупреди Петков. Той е силно обезпокоен от продукцията на следващото Народно събрание.

От АБВ смятат като необходими незабавните стъпки - оставка на ЦИК и промени в изборната нормативна уредба, които да гарантират 100% машинно гласуване. От партията са смаяни от демонстрацията да се гласува с хартиени бюлетини от представители на правителството и от политици с претенции за носители на модерното.

От АБВ запитаха дали МВР е в състояние да се противопостави на купуването на гласове.

От партията приемат изборите като генерална репетиция, а наесен още по-добро и силно представяне.