АБВ - самостоятелно на местните избори

Политика
14:45 - 14 Юли 2019
2185
АБВ - самостоятелно на местните избори

ПП АБВ ще се регистрира самостоятелно за участие в местния вот. Това каза заместник-председателят на АБВ Владимир Маринов по време на пресконференция. Решението е взето на днешното заседание на Националния ни съвет на партията.

"Разбира се, в допълнение на взетото решение след задълбочен анализ и на това какво имаме в момента в местната власт, как сме представени, ние поставихме и своите цели, които задължително трябва да бъдат свързани със запазване и увеличаване на нашето представителство по места. Това са общински съветници,
кметове на населени места и кметове на общини.

Не на последно място беше взето решение за формат на явяване по места, където знаете, че ние сме организация с достатъчно добра коалиционна култура. Уважаваме изключително много партньорите, с които сме работили и продължаваме да работим, като коалициите, които ще формираме по места следва да бъдат приоритетно с организациите и политическите партии част от „Коалиция за България“ и политически субекти и политически организации, представители на ляво-центристкия спектър в страната“, каза още Маринов. Той посочи, че АБВ има достатъчно основания и потенциал да увеличи участието си в местната власт, които отстоява не от днес.