АБВ внася сигнал срещу премиера за неспазване на мерките

Бат Милко го отнесе, а с риск на зараза някой събира хора да му ръкопляскат, недоволства Румен Петков

Новини
20:34 - 17 Януари 2021
3169
АБВ внася сигнал срещу премиера за неспазване на мерките

АБВ ще внеси сигнал срещу премиера Бойко Борисов за неспазване на противоепидемичните мерки. Сигналът ще бъда написан до Прокуратурата с копие до Министерството на здравеопазването. Причината са снимките на министър-председателя от събота с граждани на Хаджидимово и Дъбница.

"Тази сутрин ми се скъса душицата, като гледах бат Милко как го наказват. Този достолепен джентълмен. Това са снимки от вчера и онзи ден. Това е премиерът Борисов в Хаджидимово. Ако тези подлоги в Министерството на здравеопазването им е останало нещо около сърдечната област, всички поименно като бат Милко. На първо място Борисов", каза Петков.

Той посочи, че му е жал за гражданите, тъй като Борисов според него ще бръкне в шкафчето и ще плати.

"Той ще плати от рушветите, които е грабил от нас, включително от тези хорица. Ще напишем разбира се и сигнал. Нали се борим за спазването на мерките, нали тази шайка начело с онова, дето си боядисва косицата, се бори за мерки. Как ще кометнира това поведение на премиера? Премиерът иска да убие тези хора? Премиерът просто е брутален човек, който не е проблем да извършва престъпление? Премиерът, който е готов да събере с риск на зараза хора да му ръкопляскат? Да знаем оценката на министъра на здравеопазването или на този пълнеж, който присъства временно в кабинета на Министерство на здравеопазването. Онзи другия пингвинчето да каже оценката за това. Не му помня името, иначе ще го спомена поименно. Третият, който съсипа Инфекциозна болница който не слиза от екран и който се бори за мерки, който се чуди да ги удължаваме ли? Кой спазва мерки? Никой. Що бат Милко ще го отнесе", заяви Румен Петков.

Той посочи, че АБВ ще предостави на медиите сигналите до прокуратурата и Здравно министерство за неспазване на противоепидемичните мерки от премиера Бойко Борисов.

„Ясно е, че до прокуратурата няма смисъл да пишем. Там съревнованието за подлоги са номер едно вън от всякакво съмнение.

Ние сме партия, която мисли институционално, трябва да се обърнем и към тях. Разбира се, писмо на съпричастие към бат Милко. Това е нещо, което всеки български естет и ценител на българската музика като Борисов, ще направи“, допълни още той.