Ад за шофьорите: Ето къде се очакват тапи заради ремонти на пътища

Регионалното министерство и АПИ предприеха нова политика този сезон – да не затрудняват пътуващите през летния сезон към морето

Новини
12:40 - 13 Юли 2024
2772
Ад за шофьорите: Ето къде се очакват тапи заради ремонти на пътища

Летният сезон, освен време за отпуск, е също така и за пътни ремонти. Тръгвайки към морето, често шофьорите попадат в тапи, заради изкърпването на дупки по асфалта и пътуването, понякога, се превръща в кошмар, пише НОВА. 

Трасето за планинския град Елена – курортно място предпочитано от туристи за уикендите, е важен пътен участък. За жалост, отсечката се ремонтира дълго време и все още не е ясно, кога ще приключи този ремонт. А в сезона, когато всички пътуват към морето, се очаква кърпене на дупки и проблеми с пътни платна на много места у нас. Регионалното министерство и АПИ предприеха нова политика този сезон – да не затрудняват пътуващите през летния сезон и да не правят тапи към морето. 

Ремонти, обаче, трябва да има. С това са съгласни и шофьорите, и отговарящите за кърпенето на дупките. "Три години нищо не е извършено. Не мога да скрия от българските граждани", заяви Виолета Коритарова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Въпросът е, точно сега ли трябва да започне рехабилитацията на важните пътища. "В туристическия летен сезон, когато е активно пътуването – да се минимизират ремонтите", подчерта регионалният министър. 

А според шофьорите има и компромисен вариант – да се работи, когато няма трафик. Регионалното министерство обаче предпочита да започне наесен с кърпенето на дупките.

"Активните ремонти ще започнат през септември месец, с цел запазване живота и здравето на хората. В тази връзка предстои отварянето на ремонтиращите се два тунела на АМ "Хемус" - "Топли дол" и "Правешки ханове". Тунелите ще се отворят през другата седмица и ще облекчим трафика през летен сезон и в края на септември ще затворим другата тръба на двата тунела", обясни пред Нова телевизия Коритарова.

Това обаче не означавало спиране на строителството по лотовете на "Хемус" и новите пътни артерии. Финансиране имало магистралата от София към морето да стигне между Плевен и Ловеч.