Адриан Манарино среща Григор Димитров във втория кръг във Вашингтон

Спорт
12:03 - 02 Август 2022
2516
Адриан Манарино среща Григор Димитров във втория кръг във Вашингтон

Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на Григор Димитров във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка във Вашингтон.

В среща от първия кръг 67-мият в световната ранглиста Манарино надигра без особени проблеми участващия с "уайлд кард" Брадли Клан (САЩ) с 6:2, 6:4. Манарино спечели мача за час и 18 минути, като спечели 25 от разиграни 28 точки на негов първи сервис. Французинът реализира и три пробива в срещата, като не даде нито един брейкбол на Клан.

До момента Манарино и Димитров, който е поставен под номер 5 в турнирната схема и започва директно от втория кръг, са играли три пъти един срещу друг, като и трите пъти успехът е бил за българския представител.

В исторически план американската столица не е успешна дестинация за топ ракетата ни. Само два пъти в кариерата си Григор Димитров е записвал повече от една победа в участията си във Вашингтон и това се случва в първите му два турнира на сметката там. Той прави дебют през 2011 година, а най-доброто му представяне е от 2013 година, когато достига четвъртфиналите.

След четиригодишно прекъсване миналия сезон Григор се завърна във Вашингтон, но отпадна на старта си от Иля Ивашка с 2:6, 6:7(4). Все пак, това означава, че той няма точки за защитаване и може да надгради над предишните си резултати, както и да си върне 18-ото място в световната ранглиста, което тази седмица му отне Роберто Баутиста Агут с класирането си на финала в Кицбюел.

В други по-интересни срещи от първия кръг носителят на три титли от Големия шлем Анди Мъри отстъпи с 6:7(8), 6:4, 1:6 на шведа Микаел Имер след 2 часа и 52 минути игра.

Радост обаче имаше за друг британски представител - Кайл Едмънд, който постигна първата си победа в турнир от АТП от близо две години. Едмънд надигра японеца Йосуке Ватануки с 6:4, 7:6(8). В следващия кръг Едмънд ще играе със сънародника си Даниел Евънс.

Наградният фонд на турнира във Вашингтон е 1 953 285 щатски долара.