Адски пожар затвори британското летище "Лутън"

Новини
09:07 - 11 Октомври 2023
2942
Адски пожар затвори британското летище "Лутън"

Всички полети на британското летище "Лутън" са преустановени, след като огромен пожар е причинил частично срутване на един от многоетажните паркинги, съобщи "Скай нюз". Рестриктивната мярка ще бъде в сила поне до 14 часа българско време (12 часа британско).

Четирима пожарникари и един служител на летището са откарани в болница с наранявания.

Пожарната и спасителната служба на Бедфордшир обяви голям инцидент и на мястото на инцидента има 15 пожарни коли и три специализирани въздушни апарата.

От пожарната служба съобщават, че половината от паркинга е "напълно обхваната от пожара", а сградата е претърпяла "значителен структурен срив".

Пожарникарите се опитват да потушат огромния пожар и да предотвратят разпространението му върху съседните сгради и превозни средства на пистата на летището.

Полицията и службите за спешна помощ също са на място.

Службата за бърза помощ на Източна Англия съобщи, че четирима пожарникари и един служител на летището са откарани в болницата "Лутън и Дънстейбъл".

Друг пациент е бил изписан на мястото на инцидента.

В изявление в X, известен преди като Twitter, летище Лутън заяви: "Безопасността на нашите пътници и персонал остава наш основен приоритет. Затова взехме решение да преустановим всички полети до 12:00 ч. в сряда, 11 октомври.

"Препоръчваме на пътниците да не пътуват до летището по това време, тъй като достъпът остава силно ограничен."