Адвокат иска забавяне по делото за убийството на Митко от Цалапица

Новини
13:43 - 30 Ноември 2023
1984
Адвокат иска забавяне по делото за убийството на Митко от Цалапица

"Не трябва прокуратурата да допусне делото срещу близнаците от Цалапица Валентин и Борислав Динкови да тръгне, преди да бъде разпитан задържаният Рангел Бизюрев". 

Това коментира пред регионалният сайт marica.bg адв. Антоанета Николова, която представлява майката на убития Митко - Атанаска Бакалова.

"В това деяние са участвали трима, поне това знаем до момента. Абсолютно необосновано е делото за лично укривателство да тръгне. Много е важно утре, когато ще се проведе разпоредително заседание, как ще се развият нещата. 

Топката е изцяло в прокуратурата. Има способи първо да бъде разпитан Рангел и след неговия разпит, ако е необходимо, да се предприемат всички последващи действия. Аз разглеждам личното укривателство като допълнение към извършеното убийство", коментира адв. Николова.

По думите й, близнаците с нетърпение чакат да наведат главите в съда и да поискат съкратено съдебно следствие. 

"Ще е безумно делото да продължи, при положение че могат да се изяснят много неща след арестуването на Рангел Бизюрев. Ако той откаже да говори, ще поеме цялата вина. Рангел трябва да прецени дали ще крие някого и ще поеме цялата тежест", каза още адв. Николова.

Предвид, че близнаците прехвърлят цялата вина на него, неговият разпит е изключително важен, подчерта тя. 

"Надявам се по-бързо Рангел да бъде предаден на българските власти", каза още адв. Николова.