Адвокат Величков: Изпълкомът в понеделник ще бъде нелегитимен

Боби Михайлов заблуждава всички и печели време, твърди юристът, който е от екипа на Бербатов

Спорт
16:53 - 24 Ноември 2023
4994
Адвокат Величков: Изпълкомът в понеделник ще бъде нелегитимен

Изпълкомът на БФС ще заседава в понеделник и се очаква на това заседание официално да бъде свикан Конгрес на БФС, а Борислав Михайлов да подаде своята оставка.

Не е ясно кой точно Изпълком е бил свикан и кой ще вземе решението за Конгрес, тъй като това може да се окаже бомба със закъснител. Темата коментира Петър Величков, който все още би трябвало да е член на Изпълкома.

"Нека първо видим какви решения ще се вземат на това заседание на Изпълкома и тогава ще стане ясно има ли значение дали съм поканен или не. Но конкретно на въпроса - не, не съм получил покана за това заседание.

Михайлов отново се опитва да заблуждава всички, че е готов за промяна. Означава, че се опитва да спечели време, надявайки се обстоятелствата да се променят и той да остана начело на БФС.

Вижте, няма как да бъде свикан легитимен Конгрес, ако заседанието на Изпълкома, който ще вземе решение за Конгрес, е нелегитимно. Това заседание на Изпълкома в понеделник ще бъде нелегитимно по отношението на свикване на Конгрес по една от двете причини - първо не е свикан Изпълкома вписан в търговския регистър или второ, ако е свикан Изпълкома вписан в Търговския регистър, аз не съм поканен на този Изпълком. И в двата случая не може да бъде свикан законно Конгрес, процедурата е опорочена тежко.

Как и кой Изпълком е свикан няма значение за оставката на Михайлов. Той може да я подаде, когато пожелае пред изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, а той от своя страна ще я представи пред Изпълкома. Не е нужно тази оставка да се гласува от Изпълкома. Конгресът е този, който ще приеме тази оставка стига да бъде свикан легитимно.

Надявам се останалите членове на Изпълкома, който и да е той, да проявят разум и отговорност. На тях се надявам, не на Михайлов", заяви пред dsport адвокат Петър Величков.