Адвокатът на Антъни Иванов: Компрометирана федерация от апаратчици!

Поредното незаконно действие, заяви Георги Градев

Спорт
15:47 - 27 Септември 2023
2034
Адвокатът на Антъни Иванов: Компрометирана федерация от апаратчици!

Адвокатът на Антъни Иванов - Георги Градев, коментира решението на БФПС за спиране на състезателните права на плувния ас за срок от три години заради уронване престижа на централата чрез неверни твърдения, клевети и внушения. В добавка на това на състезателя на ПСК “Черно море” (Варна) бе наложена и парична санкция в размер на 2000 лева.

“Поредното НЕЗАКОННО действие на една компрометирана федерация от апаратчици, които не зачитат свободата на изразяване и правото на защита и си мислят, че са над закона.

Никой не е поканил Антъни Ивановда изложи неговата позиция, нито му е дал правото на защита. Решението на УС е нищожен индивидуален административен акт и ще бъде обжалвано по реда на АПК, което автоматично ще спре действието му.

Веднага след като АССГ отмени нищожното и незаконно решение на УС на БФПС, Антъни ще заведе дело срещу БФПС за вреди в особено голям размер. Да започват да пестят пари, че ще им трябват”, написа Градев във Фейсбук.


По-рано от федерацията съобщиха, че са се запознали с всички изявления на Антъни Иванов и са констатирали, че той умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели.

“Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК “Черно море” Варна, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства”, обявиха от плувната централа.

“Още една доста ”смешна” постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме “гузен негонен бяга”, коментира Антъни Иванов в социалните мрежи.