Адвокатът на Божков пред Lupa.bg: В СДВР са разпитвали бизнесмена за фирми и за Алексей Петров

Питали са го дали познава бившата барета и дали знае нещо за убийството му, обясни Георги Гатев

14:15 - 19 Януари 2024
2640
Адвокатът на Божков пред Lupa.bg: В СДВР са разпитвали бизнесмена за фирми и за Алексей Петров

Васил Божков е разпитван в СДВР за разни фирми и предмета на тяхната дейност. Полицаи са търсили в дома му документи за тях. В протокола за претърсване точно това пише. Освен това са питали Божков за започнало досъдебно производство през август миналата година в СДВР. Това обясни пред Lupa.bg адвокатът на бизнесмена Георги Гатев. 

От многото зададени въпроси последните два са били за Алексей Петров. Питали са Божков дали познава бившата барета и дали знае нещо за неговото убийство, уточни адв. Гатев.

Адвокатът обясни, че клиентът му е бил свързан преди с някои от фирмите, за които е извършено претърсването, но те са прехвърлени на друго лице. Той подчерта, че Божков е разпитван като свидетел.

Тази сутрин спецакция бе извършена в имотите на Васил Божков. Тя се проведе съвместно от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция". Проверени са два офиса на бизнесмена. 

Припомняме, че на 5 септември 2023 г. Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Божков във връзка с едно от делата срещу него, свързани с хазартна дейност. Едва 11 дни продължи същинският арест на бизнесмена, който се завърна у нас след три години и половина в Дубай. За разлика от него съпругата му Елена Динева, която също беше обвинена през 2020 г., престоя в килия 8 месеца.