Адвокатът на Маринела Арабаджиева пред Lupa.bg: Скатава се от делото? Това е абсурд!

Личности
17:55 - 28 Май 2020
9553
Адвокатът на Маринела Арабаджиева пред Lupa.bg: Скатава се от делото? Това е абсурд!

"Несериозно е да се твърди, че Маринела Арабаджиева се скатава от процеса срещу нея. Как изобщо може да обсъждаме този въпрос?! Та тя бе задържана до този момент, как може да иска да бави делото?" Това попита ексклузивно чрез Lupa.bg известният адвокат Ина Лулчева, която брани правата на задържаната за данъчни престъпления и пране на пари бизнесдама. 

Потърсихме топ юриста, за да коментира появилите се в медиите писания, че подсъдимата Маринела бави процеса с измислени здравословни проблеми.

"Дали е тя е готова да довърши делото докрай, за да получи оправдателна присъда? Как може да ме питате такова нещо, това е обида и спрямо моята работа. Как тя може да бави процеса, след като беше задържана до този момент, пишете каквото искате, не искам да коментирам повече този казус", ядоса се адвокат Лулчева пред наш журналист. 

По-рано днес беше решено Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно с акт на Специализирания наказателен съд с председател Христина Михайлова. Така милионерката ще бъде под домашен арест в жилище на улица „Любата". Според съда има реална опасност за живота й и тя трябва да се лекува. Само преди ден друга инстанция остави зад решетките хотелиерката.  

Същевременно съдът спря делото и срещу съпруга й Ветко Арабаджиев, като доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на „редица допуснати процесуални нарушения”. 

Причината делото срещу Ветко Арабаджиев да бъде спряно е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април т.г. По неофициална информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция. 

Съдът отказа да измени паричните гаранции на кина на фамилията Вълчо Арабаджиев и други подсъдими по делото. Мярката за неотклонение на таткото Ветко Арабаджиев "задържане под стража" също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде освободен като съпругата си Маринела.