Адвокатът на обвинения в насилие над Дебора Георги: Интересно какво лекарите ще кажат за травмата, която се появи по-късно

Новини
10:10 - 30 Юли 2024
2361
Адвокатът на обвинения в насилие над Дебора Георги: Интересно какво лекарите ще кажат за травмата, която се появи по-късно

Адвокатите на 26-годишният Георги Георгиев, подсъдим по делото "Дебора", очакват неяснотите по случая да бъдат отстранени с изслушването на експертизите.

"Особено важна е съдебномедицинската експертиза. Много е интересно заключението. Искаме да го чуем и да видим как експертите ще го защитят. Говорим за черепно-мозъчната травма, която се появи месец и половина по-късно", заяви единият от защитниците на мъжа - Петко Кънев. Той отново посочи, че в казаното от Дебора Михайлова по време на 5-часовия ѝ разпит в предишното заседание е имало много неточности и разминавания.

Случаят с Дебора и Георги породи серия от протести миналото лято, след като стана ясно, че на момичето са правени 400 шева, защото е било рязано с макетен нож. 26-годишният мъж беше задържан и се сдоби с 3 обвинения. Според прокуратурата от април до 25 юни м.г. в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал да убие Дебора. Второто е за принуда, защото на 26 юни 2023-а подстригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Обвинен е и за и за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма. Момичето беше с временна опасност за живота.

В предишното заседание магистратите 5 часа разпитваха Дебора, след което тя излезе крайно напрегната и отказа коментар. По план днес трябваше трима свидетели да дадат показания, но според адвокат Кънев единият не е бил открит при търсенето. Експертизите пък ще бъдат изслушани през септември.