Адвокатите на Дани Алвеш искат да бъде освободен

Спорт
12:43 - 01 Февруари 2023
1631
Адвокатите на Дани Алвеш искат да бъде освободен

Жалба от 24 страници е била подадена от страна на адвокатите на Дани Алвеш към съда. В нея Кристобал Мартел, представителят на защитника, поставя под сериозна въпросителна свидетелските показания и доказателствата към своя клиент, на чиято база той бе задържан в затвор в Барселона.

Алвеш е обвинен в сексуално посегателство над 23-годишна жена в нощта на 30 срещу 31 декември. Според нейните показания Алвеш я е изнасилил в тоалетната на барселонския нощен клуб “Sutton”.

Бразилецът и неговият адвокат поставят под съмнение всички разкази на жертвата, като заявяват, че жалбоподателката умишлено е влязла в банята след него и отричат да е имало насилие.

“Ел Периодико” дори публикува част от текста, в който свидетелските показания на жената са “непоследователни и неточни” и може да се дължат на “изкривяване на разказа”.

Защитата твърди още, че видеоизображенията “радикално отричат” версията на жертвата и не показват младата жена в атмосфера на “терор, страх и подчиноно положение”.

Адвокатите не просто поставят под съмнение версията на жертватата, а дори и наличието на сексуално насилие става ясно от жалбата.

Защитата на Алвеш твърди, че “безстрастният поглед към изображенията, заснети от охранителната камера на заведението, е достатъчен, за да постави под сериозни съмнения фактическите твърдения, издигнати до категория на доказан факт.

Наблюдава се как Дани Алвеш влиза в тоалетната… 2 минути по-късно жалбоподателката, след като прекарва известно време в разговор с приятели и сервитьор, отива до тази врата и влиза, без Даниел Алвеш да я пуска или да й отваря вратата.

Изображенията говорят сами за себе си, се казва още в текста.”

По този начин адвокатите на бразилеца поставят под съмнение поставените до този момент пред съда доказателства от полицията и изискват преразглеждане на наложената мярка за неотклонение, която към този момент е задържане под стража без право на гаранция.

Съдът наложи именно такава мярка, тъй като има опасения, че Дани Алвеш не живее в Испания и може да напусне страната, като по този начин да избегне съдебен процес